Vabatekst

Armas külaline! Oled jõudnud blogisse, mida pean mina, Siiri. Siin näed kolmes alamblogis nii mu uusi kui ka vanemaid tegemisi aias, käsitööalal ja kokanduses ning saad lugeda niisama uitmõtteid. Oma töid-tegemisi jäädvustasin pea kümme aastat käsitööfoorumis isetegija.net, kuid kuna sealse rikke tõttu läks kogu see ajalugu kaduma, siis oli aeg luua nii-öelda oma koht. Tore, kui leiad siit vaatamist, inspiratsiooni või ka uusi teadmisi.



esmaspäev, 24. august 2020

Vikerkaar


Augustis-septembris on meil vikerkaared üsna tavaline nähtus ja eilegi rõõmustas meie kandi inimesi enda kohta siiski üsna harv üle kogu taeva ulatuv selge katkematu joonega vikerkaar. Kahjuks on linnaoludes üsna raske sellest niimoodi pilti saada, et miskit muud pildi peale ei tiku. Meil on tänav nõnna kaableid-juhtmeid täis, et suuremas plaanis jääb vikerkaar alati pildile nagu üks värviline juhe.



Aga veel, nimelt oli tegemist topeltvikerkaarega ja mõistagi soovisin sellegi pildile püüda. Õnnestuski, kuid üsna kehvasti ja sellepärast otsustasin fotot natuke tuunida. Mida rohkem suurendasin kontrasti, seda selgemalt ilmusid pildile korrapäraselt paigutunud ringid. Tõsi, pilte klõpsisin vihmas, kuid vihmapiisad oleksid jäänud korrapäratult, aga need ringid on korrektselt ristikujuliselt. Midagi maavälist? Nali naljaks, aga veider ju ...

See foto on töötlemata ja kuna teine vikerkaar oli liiga nõrgalt näha,
suurendasin kontrasti ...

... ning fotole ilmusid ka korrapäraselt paigutunud ringid.
Ilmselt ikkagi mingi (päikese?) peegeldus, aga paneb fantaasia tööle😉

2 kommentaari:

  1. Jah, juhtmetega on nõnda, et ... inimsilm oskab vägagi edukalt need vaateväljast elimineerida, kuid kaamerasilm püüab kõik armutult pildile.
    Kui on pildistatud fotoaparaadiga, siis ei oska neid laigukesi-kujutisi kuidagi seletada, mobiiltelefoniga pildistades oleks seletust võib-olla pisut kergem seletada.
    Vikerkaar on ilus ilmanähtus ikkagi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jutt jumalast õige. Sedakorda oli tõeliselt kahju, et vikerkaart kogu tema ilus korraga pildile ei saanud, aga vähemalt aimu saab ikka.

      Kustuta