Vabatekst

Armas külaline! Oled jõudnud blogisse, mida pean mina, Siiri. Siin näed kolmes alamblogis nii mu uusi kui ka vanemaid tegemisi aias, käsitööalal ja kokanduses ning saad lugeda niisama uitmõtteid. Oma töid-tegemisi jäädvustasin pea kümme aastat käsitööfoorumis isetegija.net, kuid kuna sealse rikke tõttu läks kogu see ajalugu kaduma, siis oli aeg luua nii-öelda oma koht. Tore, kui leiad siit vaatamist, inspiratsiooni või ka uusi teadmisi.



kolmapäev, 11. august 2021

Õunavargad

Taas pean tsiteerima laulusõnu "Üksinda ma kõnnin metsas, ümberringi kuused, kased. Orav istub männi otsas, linnukene siristab". Aga vaat ei istu orav männi otsas ja linnukene ei sirista. Orav istub hoopis õunapuu otsas ja mõlemad maiustavad õuntega! Ühesõnaga...

Eile hommikul oma põllulapikesel toimetades nägin silmanurgast mingit tumedat kuju üle muru volksamas. Lähemal uurimisel oli tegu oravaga, kes oli ilmselt aias oma tavakäigul, sest suundus minust välja tegemata täiesti segamatult õunapuu juurde. Järgnesin talle vargsi ja otsisin teda puu otsast ning sealt ta mulle vastu vaataski, väike õunapabul hambus. Mõtlesin, et kui kahju, et kaamerat käepärast pole. Aga siis asus orav rahulikult õuna näksima. Käskisin tal mõttes paigale jääda ja lippasin tuppa fotoaparaadi järele. Kui ma tagasi jõudsin, oli tal juba suurem saak süles ja tema pilk oli väga kõnekas: "Tahad ka? Kui ei taha, oma viga!" Muhelesin terve päeva omaette - no nii vahva kelmust täis ja üleannetu tegelane.



"Vaata, mis mul on!"

"Nii nämma õun."

"Oi kui maitsev - krõmps, krõmps, krõmps!"

"Kas tahad ka?"

"Äh, oma viga, kui ei taha."

Meie kodulinnud musträstad hindavad aga pigem mädanenud õunu ja saavad nendest kõhu kenasti täis. Ka nemad ei lase ennast inimesest segada ja nii õnnestus pildile püüda üks õuna tuuseldav emalind, kellega vahepeal pikalt tõtt vaatasin.

"Ahaa, jälle uued õunad!"

"See tundub üsna isuäratav."

"Ongi päris maitsev."

"Püüaks vähe suurema tüki kätte saada."

"Oeh, kõht hakkab juba täis saama."

"Äkki saan ülejäänud õuna kaasa võtta?"

Ja selle, mis järele jääb, söövad herilased.



1 kommentaar: