Vabatekst

Armas külaline! Oled jõudnud blogisse, mida pean mina, Siiri. Siin näed kolmes alamblogis nii mu uusi kui ka vanemaid tegemisi aias, käsitööalal ja kokanduses ning saad lugeda niisama uitmõtteid. Oma töid-tegemisi jäädvustasin pea kümme aastat käsitööfoorumis isetegija.net, kuid kuna sealse rikke tõttu läks kogu see ajalugu kaduma, siis oli aeg luua nii-öelda oma koht. Tore, kui leiad siit vaatamist, inspiratsiooni või ka uusi teadmisi.



kolmapäev, 12. jaanuar 2022

Looduse vingerpuss ehk uusaastaliblikas


Uus aasta algas ilusa ja lumise talvega ning mõnusate külmakraadidega. Alles 5. jaanuaril tervitas mind aknast niisugune pilt.


Ka eile paistis päike ja külmakraade oli õues kolmteist, mistõttu suur oli minu üllatus, kui kardinal päikesesära imetledes märkasin seal oma tiibu soojendamas üht uhket päevapaabusilma. Alguses tundus see kohutavalt uskumatu ja kutsusin teisedki vaatama - liblikas oli täiesti ehtne. Tegin pildi ja siis uurisin internetist, kuidas see sai võimalik olla ja kas ma saan liblikat kuidagi päästa.

Jaanuari- ehk uusaastaliblikas

Meie puhul juhtus see ilmselt nii, et kuna päevapaabusilmad talvel magavad, siis sattus üks unimüts küttepuudega tuppa, kus ta soojas ärkas. Õnneks selgus, et ärganud liblika võib viia tagasi samadesse tingimustesse, kus ta oli ja kus ta uuesti uinub. Nii viisingi ta õue kuuri tagasi ja tundub, et ta otsis endale seal uue mugava aseme. Talveunest ärganud liblikatest saab lugeda SIIT ja SIIT.
Mõistagi uurisin ka seda, mida tuppa sattunud liblikas tähendab. Tähendused võivad olla üsna vastandlikud, aga enamasti tähendavat see ikka õnne, ja see mulle sobib😎 

2 kommentaari:

  1. Ma usun ka, et küllap see liblikake teile ikka õnne tooma tuli! Õnneks on terve mõistus teil alles ja seda pole vaja lisaks tuua ... õnne ei saa aga kunagi ülearu palju olla! Natuke vaid kannatust ja hakkabki päike end rohkem näitama ning tuleb veel selle aasta teinegi kohtumine õnnetoojaga!
    Õnne ja rõõmu perele ja kodule!

    VastaKustuta